Elektrische Terrasverwarming

Back to Alles wat u moet weten over elektrische terrasverwarming

Elektrische Terrasverwarming

Voor het lokaal verwarmen van een ruimte komen we al snel uit op elektrische terrasverwarming omdat stralingswarmte nu eenmaal het best werkt in een open ruimte. Stralingswarmte werkt hier altijd beter dan heaters die de lucht verwarmen. Hier hebben we buiten immers niets aan, warme lucht verwaait vrijwel direct. Een elektrische terrasverwarmer werkt met infrarood stralingswarmte.
Deze infraroodstraling is onderverdeeld in 3 types: Lange golf, middengolf en korte golf. (meer uitleg hierover in artikel: Soorten elektrische terrasverwarming, welke is het beste. ,

Het verschil tussen terrasverwarming,

Het belangrijkste verschil is de werktemperatuur van het verwarmingselement of lamp, een lange golf toestel werkt op c.a. 375 graden, middengolf werkt op c.a 800 graden en de warmste variant is korte golf infrarood. Deze bereikt op de lamp temperaturen tot wel 1800 graden. Het onoverkomelijk resultaat is dat er vanaf c.a. 500 graden materiaal begint te gloeien en daarboven licht gaat geven. Hierdoor is het ook meteen duidelijk dat een terrasheater in lange golf techniek dus veel minder stralingswarmte afgeeft dan een korte golf terrasheater. Vaak vind je lange golf infrarood terug in de goedkopere elektrische terrasverwarming van Action, Gamma, Hornbach e.d. Ons devies is dat de vreugde over de lage prijs al lang vergeten is maar de ergernis duurt voort.

Share this post

Geef een reactie

Back to Alles wat u moet weten over elektrische terrasverwarming