Soorten elektrische terrasverwarming, welke is het beste?

Back to Alles wat u moet weten over elektrische terrasverwarming

Soorten elektrische terrasverwarming, welke is het beste?

Het is niet eenvoudig om de beste elektrische terrasverwarming te noemen. Dit is afhankelijk van de montageplaats en hoogte en natuurlijk ook de afstand naar de zitplaats. Voor iedere situatie is dit weer anders. Terrasverwarming is onder te verdelen in 3 verschillende soorten infrarood.

Lange golf infrarood terrasverwarming:
In deze categorie vallen voornamelijk modellen terrasverwarmers met een verwarmingselement zoals de heatstrip ofwel heatpanels. Deze techniek heeft een langere opwarmtijd tot wel 20 minuten en behaald een oppervlakte temperatuur van c.a. 375 graden. De belangrijkste eigenschap is dat deze techniek geen licht afgeeft, het grootste nadeel is de lage temperatuur. Hierdoor werken deze toestellen alleen optimaal wanneer deze gebruikt worden in een gesloten ruimte en geplaatst worden recht boven de te verwarmen zone. De maximale montagehoogte en reikwijdte van deze vorm van elektrische terrasverwarming is beperkt tot maximaal 2,5 mtr.

Middengolf infrarood terrasverwarming:
Deze uitvoeringen terrasheaters werken met een gloeispiraal verwerkt in een buislamp. Deze techniek warmt sneller op en bereikt een temperatuur van gemiddeld 800 graden. Hierdoor is de prestatie en ook het bereik groter dan een lange golf infrarood terrasheater. Door de hogere temperatuur is er een zachte gloed zichtbaar in het toestel. Dit type elektrische terrasverwarming is geschikt voor half open ruimtes en bereikt een dieptestraling van c.a. 3 meter.

Korte golf infrarood terrasverwarming;
Dit type terrasheater heeft veruit het hoogste rendement. De gebruikte HeLeN lampen met het beste rendement zijn bekende namen zoals Dr. Fischer, HeLeN, High Performance e.d. Een HeLeN lamp bereikt vrijwel direct na het inschakelen een temperatuur tussen de 1500 en 1800 graden. Dit maakt meteen het grote verschil duidelijk tussen de hierboven genoemde types infrarood verwarming. Hierdoor geeft dit type infrarood wel het meeste licht af op het terras. Door de hoge temperatuur geeft een korte golf ook wel shortwave infrared genoemd het meeste licht af. Gelukkig zijn de afgelopen jaren deze lampen fors doorontwikkeld naar ultra low glare lampen die nog maar erg weinig licht afgeven. Goede merken toestellen geven in deze uitvoering een licht af vergelijkbaar met een kleine vuurkorf in een donkere ruimte. Geheel niet storend dus. Grootste voordeel van korte golf infraroodheaters is het enorme bereik en loopt afhankelijk van het gekozen wattage op tot wel 4 meter diep. Korte golf infrarood is hierin dus de beste elektrische terrasverwarming en ook het minst windgevoelig.

Meer uitleg hierover in artikel: Soorten elektrische terrasverwarming, welke is het beste.

Share this post

Geef een reactie

Back to Alles wat u moet weten over elektrische terrasverwarming