Elektrische terrasverwarming dimbaar maken

Back to Alles wat u moet weten over elektrische terrasverwarming

Elektrische terrasverwarming dimbaar maken

De meeste elektrische terrasverwarming is niet dimbaar. Dit om de reden dat het ontwerp echt goed moet zijn anders word de regeltechniek eenvoudig te heet wanneer deze ingebouwd is zonder goede voorzorgsmaatregelen. Vooral bij de goedkopere toestellen word hier te weinig aandacht aan besteed en heeft de dimmer een kortstondig leven.

Bij professionele elektrische terrasverwarming hebben veruit de meeste toestellen geen ingebouwde dimmer. Dimmen raden wij alleen aan wanneer op een klein terras veel vermogen geplaatst word om zo lang mogelijk door het seizoen buiten te kunnen genieten. In dit geval is het een groot gedeelte van het seizoen eenvoudig te veel van het goede. In dit geval word er een dimmer geplaatst om de terrasverwarming te regelen naar behoefte.

Het regelen van terrasverwarming is mogelijk door het plaatsen van een installatie dimmer tussen de voeding van een terrasverwarmer. Een terrasheater dimmer word standaard draadloos bediend door middel van een infrarood of radiografische handzender. Sommige modellen zijn ook geschikt voor bluetooth of domotica 0-10V installaties. Een goede dimmer laat zich in 3 standen of zelfs traploos regelen zonder dat deze bromt of de lamp hoogfrequent laat flikkeren. Dat is dan ook een echt verschil met de goedkope toestellen.

Share this post

Geef een reactie

Back to Alles wat u moet weten over elektrische terrasverwarming